2024-01-23 779 浏览
地址-Cakebearbear北角电气道233号城市花园商场第10座地下G45号舖💋明太子忌廉大蚬意大利粉,呢个意粉上菜时见到简直心心眼,碟意粉系呈现出淡淡的粉红色,再用D蚬围住系侧边,劲有心思,而D蚬佢好大只之余,又唔会有砂,可以好放心咁食,而意粉方面,食落劲 CREAMY,口感爽滑,唔好睇佢份量唔多,但实际都劲饱肚。💋蒲烧原条鳗鱼炒饭,佢一上菜时真系忍唔住哗左一餐,条鳗鱼好大条,而且劲厚肉,基本上可以确保到你每啖饭都能够用鳗鱼配上,而且佢条鳗鱼系完全冇骨,佢配上的鳗鱼汁好香浓,配上相对冇咁浓的珍珠米炒饭一齐食,味道层次丰富,好正!💋香脆薯角配黑松露酱,呢个薯角真系岩岩新鲜炸起,真系见到佢有烟出,所以食的时候要小心,唔好辣亲,我好怕薯角会整得太咸,而呢度的薯角味道都唔错,唔会话太咸,而且佢炸到劲脆身,好令人欣赏,佢配埋个黑松露酱,味道升华左唔少。💋千语星晨,呢杯饮品睇落真系好适合用黎打咭,最吸睛绝对系顶头个只熊仔造型的冰,绝对谋杀左唔少的储存空间,而佢唔系用水整成,所以就算佢溶晒都好,都唔会令到杯饮品变淡,呢个做法好贴心,而且佢杯饮品饮落酸酸甜甜咁,解腻作用一流。
地址-Cakebearbear
北角电气道233号城市花园商场第10座地下G45号舖