2004-07-19
第一次去食渣!好恐怖! 由於兩個人, 即使門口企晒人, 我地都立即有位!我地位置在自助餐食物旁邊, 一坐底已見到好多人好似爭食咁! 好恐怖! 好多人好擠逼呀! 而且個個行出去都大大碟成座山咁番埋位既, 搞到個場好cheap!! 如果在人流方面控制一下, 令個形象冇咁.....我諗可以食得舒服d!! 其實個場又有結他, 又有串燒逐檯serve, 有能力做得high 少少! (漢陽苑都有d逼, 但都唔會覺得個場cheap, d人都無咁似餓鬼!)朋友話去事旦拎d 野食住先, 我咁見人多就決定看住d 袋...誰知朋友一行開, 就有舊串燒行埋黎: "小姐, 羊肩呀, 試唔試下?" 咁我要啦梗係, 羊肩先生行開冇耐, 小豬脾就走埋黎啦....到朋友逼返黎時, 我已經有好多野向碟度! 除左羊, 豬, 火腿, 翠玉瓜, 雞翼, 仲有好多腸, 當中最好食係芝士腸, 另外仲有大肉腸, 有幾款架, 但不知名.坐到最後, 我地發覺冇食過牛喎! 於是勁問d串燒人啦, 佢地都算好, 咁煩躁既地方都有耐性幫手問廚房. 更好人既係: 咁佢要逐檯serve架麻, 咁岩我地前一檯人係好多人既, 串燒哥哥行過去兩次, 兩次
坐到最後, 我地發覺冇食過牛喎! 於是勁問d串燒人啦, 佢地都算好, 咁煩躁既地方都有耐性幫手問廚房. 更好人既係: 咁佢要逐檯serve架麻, 咁岩我地前一檯人係好多人既, 串燒哥哥行過去兩次, 兩次都比佢地要晒成串串燒!! 於是佢開始兜路, 行到咁上下位就兜過黎serve比我地先, 又勁問我地夠未先折返去多人果檯! 認真好人! 結果我地等左30分鐘, 食埋專為我地燒既肉眼牛牛先走! haha!
加$16就飲品任飲, 但我覺得冇意思, 一來冇理由要自己飲到飽晒, 二來隻杯大, 都飲唔晒, 我至多飲到兩杯!
其實食得巴西燒烤, 就梗係主力試真d "燒肉"啦! 唔夠先食出面d炒飯炒麵啦! 一開始唔好食咁多出面d"廢物"!