2020-06-15 49 浏览
今日男友過左黎公司附近同我食lunch,我地係megabox兜左個圈之後決定試呢間以火車做主題既日本餐廳😎午市定食六十零蚊起跳,幾抵食👍🏻食完就知原來唔只抵食,仲幾好食😁男朋友叫左個火炙刺身丼定食同特價既味付螺肉,我叫左個鰻魚手卷,燒帶子串同燒鯖魚 (因為我唔食生野🙈)雖然我唔食生野,不過見到男友果個火炙刺身丼定食都覺得好吸引!材料好豐富,有魚籽,三文魚,吞拿魚,魷魚,帶子,蟹棒同玉子,仲要全部都打孖份量好多👍🏻 男友話幾新鮮,呢個價錢超值!👏🏻而我既鰻魚手卷都幾大份幾厚肉,配埋青瓜口感豐富,仲可以解一解鰻魚汁輕輕既甜膩感😋燒帶子串都燒得唔錯👍🏻連條帶子邊都燒得幾焦香,醬汁偏甜,我配男友定食裡面既白飯食下食下都食左唔少😅🙈條鯖魚表皮燒得好脆,夾起果陣直頭聽到有聲😂調味相對較light,如果有D鹽突出返魚既鮮味可能會更好👍午市黎講上菜速度都算快,店員服務有禮貌,定食價錢唔貴,絕對值得一試!👍🏻👍🏻
2020-06-15