J.moon

2021-10-08 58 浏览
今日同老公去左朗豪坊pop up store,就順便睇下旺角有咩餐廳好食,見到呢間J.Moon 好多好評,就book左呢間食一入到去冇咩人,坐左一陣已經爆滿,好彩我地book左位。見到唔少人叫左Shisha,同埋d飲品都好吸睛。枱頭一望有好多波波,每張檯都有月球燈,室外同室內都有位置,係一個打卡的好地方。Lyra用左柚子汁、蘋果汁同紫羅蘭口味整成的飲品,杯口沾左紫色的粉末同夾左一負棵花,好靚,飲落去酸酸甜甜亦好清新Phoenix用左檸檬汁、蘋果汁,青瓜同梳打水,上黎個陣見到用青瓜包住一小撮花,好靚好有心機,呢杯相對冇Lyra甘酸,有梳打水所以口感豐富點吉列蝦配他他醬份量都唔算少,有6隻吉列蝦,而且好熱,食落口知道係現炸唔係翻炸,蝦肉唔鞋,炸物有埋他他醬好夾Nachos with BBQ Chicken2個人share好夠食,係用薄身的玉米片,連埋雞肉同芝士一齊焗,相當澎湃,芝士有少少拉絲的效果,整碟玉米片香口又沒有油淋淋翠肉瓜意粉配四川蕃茄醬見到個意粉係配四川蕃茄醬,都大約估到係辣的,辣度岩岩好,一口接一口,仲有菇同翠肉瓜等的材料,juicy又健康饅魚毛豆意大利飯配照燒醬汁呢個好食,上

Lyra

Phoenix

吉列蝦配他他醬

Nachos with BBQ Chicken

翠肉瓜意粉配四川蕃茄醬

饅魚毛豆意大利飯配照燒醬汁
呢個好食,上菜個陣d木魚花郁下郁下都夠哂吸引,每一口都有照燒醬汁,配埋菇唔膩又好食