2017-12-02 21 浏览
Happy Friday 約左幾個friend 去諾士佛臺飲野傾黎緊既旅行大計,飲野之前總要有野食落一落肚於是一行人就開始搵食,最後選擇左今次既秋田浜燒食堂。入到店內,就即刻聽到好多日文既傾談聲,原來店內坐左幾枱日本人 枱面佈滿海鮮 連日本人都選擇既日本浜燒,未食已經急不及待餐廳有五六種種套餐可以選擇, 例如龍蝦餐, 蟹餐,價錢由五百一位起,選擇亦好多。最後同朋友決定試下佢既濱燒又試下佢啲料理燒雞泡魚乾-- 唔會燒得過硬,表面小許燒焦,好好既小食燒長腳蟹-- 燒完仍然保留到蟹既鮮味跟住到左甲羅燒— 蟹肉蟹膏味道調得相當好媲美到日本當地既版本,難怪咁多日本人光顧燒蠔— 可以選擇生食或燒完先食,黎到浜燒當然要試下燒既蠔。 好有蠔味,肉質肥美!去到meat lover 既主菜, 燒牛肋骨! 牛肉非常腍嫩,香料配合牛肉的香味充滿口腔, 大滿足另外叫左鰻魚飯及雜錦魚生飯,質素不錯,但份量不算多對我呢個鰻魚控黎講唔夠喉!最後送上兩個茶漬飯, 茶飯食落清香,解除燒物的膩十分合適。 套餐仲附有甜品雪糕
於是一行人就開始搵食,最後選擇左今次既秋田浜燒食堂。

枱面佈滿海鮮

連日本人都選擇既日本浜燒,未食已經急不及待

最後同朋友決定試下佢既濱燒又試下佢啲料理

燒雞泡魚乾-- 唔會燒得過硬,表面小許燒焦,好好既小食

燒長腳蟹-- 燒完仍然保留到蟹既鮮味

跟住到左甲羅燒— 蟹肉蟹膏味道調得相當好
媲美到日本當地既版本,難怪咁多日本人光顧

另外叫左鰻魚飯及雜錦魚生飯,質素不錯,但份量不算多
對我呢個鰻魚控黎講唔夠喉!