2022-08-14
之前想食好耐,但因為疫情原因不斷錯過左,今次終於同朋友黎到呢間 LA Favorita 啦! 環境 10/10我地係食夜晚,所以燈光係較暗左,而且背景音樂好有情調,又唔會太大聲,同朋友食飯傾計其實好適合。我有預先在Openrice Book 左位嘅,所以準時去到即刻有位,個場都並唔係好full, 所以walk in都ok。 Book 左位會收到店家嘅message 需要回覆佢confirm booking。 食物 9/10我同我個friend 都算好食得,但係我地ordered左兩個前菜一個main兩杯酒都已經好飽。 一個前菜其實都夠兩至三個人食,份量都好足。 由於午餐食左意大利麵,所以晚餐真係無辦法再食多個意大利麵,只好只叫一個牛排share。 Burrata 10/10真心推薦呢道前菜,真係好fresh,我同朋友都贊不絕口。 口感好適合夏天食,清涼嘅口感。 服務 10/10服務生都係意大利人,好friendly,會好專業介紹餐牌上嘅美食,見到有幾枱客黎慶祝生日,服務生都會用意大利文唱生日快樂歌。 😁😁😁Mediterranean Seafood Stew 8/10微辣,藩茄味好濃郁
環境 10/10
食物 9/10
Burrata 10/10
服務 10/10
微辣,藩茄味好濃郁,蝦,青口等海鮮都好新鮮,應該有3塊面包係裡面,我同朋友兩個無辦法食完呢個菜。
Beef Tenderloin alla Boscaiola 9/10
Beef 就一向要medium rare, 真係啱啱好,唔會咬唔開,一刀切落去好soft。 保留到d肉汁。