2019-12-06 35 浏览
放假相約朋友到尖沙咀做健身,運動完後又累又肚餓,朋友建議不如到附近一間韓式餐廳食餐好的醫飽個肚👍餐牌上有很多種類燒肉同套餐,正宗韓國料理前菜必定有泡菜及另外幾款前菜全是韓國的傳統風味,還可以無限添加,特別推介係泡菜,千祈唔好錯過。我們點了一個海鮮拼盤,裏面有芝士扇貝,蜆,青口,魷魚等⋯咁多海鮮中我自己最欣賞的是帆立貝,夠大隻又新鮮之餘上面加了少少芝士,非常香噴噴👍八色燒肉裏面有牛肉同豬肉,豬肉全部都有醃製過👍牛肉肉質鮮嫩滑口,質素果然十分出色,全部顏色粉嫩,充滿光澤,可以用生菜包住食,加上韓式面鼓醬蒜頭,泡菜,混合一起食,絕配😋五花肉脂香味美,燒得微微焦脆,配上清甜爽脆的生菜,亦減少了油膩和熱氣感覺,更帶來了清新的口感,很有韓風味道,令人忍不住食多幾塊,回味無窮😋芝士炒年糕同在韓國識到的辣年糕一樣好惹味,夠辣,煙韌的年糕配拉絲芝士,味道一流😋😋😋最後當然點了杯檸檬汽水🥤酸酸甜甜甚開胃👍

芝士炒年糕
最後當然點了杯檸檬汽水🥤酸酸甜甜甚開胃👍