2018-09-24 57 浏览
[養生殿台式養生鍋]呢間店越開越多,而我都同朋友食左幾次,今次老婆話未食過,於是我就陪佢再食一次,反正我食極都唔會厭我今次揀左佐敦分店,一入去間鋪裝潢好古色典雅,私穩度不錯!一坐底我推薦老婆要鴛鴦鍋分別有(美人鍋和秘製薑母鴨鍋)美人鍋材料有桃膠,烏雞,金華火腿等藥材肴成老火湯,岩哂女人滋補養生!另一款薑母鴨用台灣特產紅面番鴨,當歸,冬筍等,味道比美人鍋濃,我比較喜歡!我仲每款鍋底飲左兩碗湯,湯渣也食到七七八八!另外點的食物也進場,有黑松露蝦丸,爽口彈牙👍一口和牛,不需要碌甘耐,一啖食上去好香牛肉味!食到中途,侍應為我地每人送杯迷你柑桔冰,酸甜好味!牛柏葉咬落去也好爽,吸曬湯的味道,好正!最後叫左個雜菜清清一個胃,今晚食到超飽