芝加哥串燒酒場 (太和中心)

Chicago (太和中心)
2020-01-15 37 浏览
好钟意食中国串烧,配啤酒一流!听朋友介绍大埔有一间叫芝加哥嘅铺头,系酒吧嚟嘅,但系有中式串烧食,所以今日就去一试!一入到去,铺头嘅灯光比较昏暗,座位好舒适!有别于一般中式串烧嘅铺头,带小朋友去食都好舒服!佢有几款啤酒,我叫咗Samuel adams,另外老公呢就叫Little creatures ,两款啤酒个味道好不一样,第一款麦味较浓,第二款果香味重!我就偏向喜欢第一款!饮完一啖啤酒,梗系要叫啲串烧啦!呢度嘅串烧款式非常之多,由于就小朋友,我哋偏向叫清淡少少嘅素材!叫咗秋葵,烧韭菜,烧菇,烧茄子,一碟碟轮流上台!热辣辣!调味都好好食!店员好细心咁另外俾咗一兜辣椒粉俾我哋,因为知道小朋友唔食得啦!另外我哋叫咗牛舌,烧鸡翼,芝士焗菇,烧羊肉串,同埋串烧鹅肝。全部味道我都觉得系中上!烧鸡翼串,鸡皮脆卜卜,小朋友十分喜爱!我哋仲叫多咗一round!真系食完想再食啊!烧茄子,都系必要之选,浓浓嘅蒜香同茴香,,调味非常充足!真系一口接一口!烧茄子同埋烧韭菜都系非常之好食,大爱!最后叫咗烧菠萝,菠萝配头先叫嘅鹅肝一啖一口真系好好食呀!另外仲有烧粟米!有牛油香,非常之好食。芝士杂菇都好好食,而且大大

烧鸡翼串,鸡皮脆卜卜,小朋友十分喜爱!我哋仲叫多咗一round!真系食完想再食啊!烧茄子,都系必要之选,浓浓嘅蒜香同茴香,,调味非常充足!真系一口接一口!烧茄子同埋烧韭菜都系非常之好食,大爱!最后叫咗烧菠萝,菠萝配头先叫嘅鹅肝一啖一口真系好好食呀!另外仲有烧粟米!有牛油香,非常之好食。芝士杂菇都好好食,而且大大份!芝士味香浓!一啖啤酒一啖串烧!真系人生一大乐事!
满足嘅一晚!

粟米,波萝
鸡翼
烧茄子
题外话/补充资料: 临走之前隔离枱有人生日唱生日歌,我囡囡出去睇热闹,隔离枱就请咗我个女食蛋糕,系一个香桃芝士蛋糕!我觉得味道非常之好,就问一问隔离枱喺边度买啦!点知!原来系呢间铺头送俾生日嘅人!哗!成个蛋糕咁送,仲要味道非常好!我生日嘅时候真系应该嚟帮衬啦!
2019-12-22
粟米,波萝