2009-04-19
星期五晚 8 點幾上到來,又無訂位,都唔諗住有得食啦.又點知上到餐廳,門口又唔係好多人,大約都係等左三至四個字就有位.等緊位果時,見到門口果 d Display 模型,碟碟都好大碟.心諗,係咪真既呢?一話只係模型,上枱時又係另一回事呢?終於有位,唔洗多講,先叫佢地既招牌菜--- 吉列雞扒飯加木盒蕎麥麵. 雞扒飯炸得真係好出色,一 d 都唔油.拍得住吉列專門店既水準.加埋個甜甜酸酸既吉列汁.一流 日本珍珠米既飯底上,椰菜勁多.兩個人 Share 都食唔曬.木盒蕎麥麵,一人既份量原來都咁多.而且伙計又肯比多一客冷麵醬油.服務真係好,一讚.所以我覺得女仔如果係細食 d,真係可以叫一個 Set ,兩個人一齊 Share.再來就係--- 吉列滑蛋豬扒飯 e 個就麻麻地,個人覺得豬扒太瘦,無淡淡肉既感覺.Last 就來個--- 自家製薯餅 可能因為都係用豬肉做料既關係,所以都個人覺得都係無咩肉味.反而跟薯餅個汁就好好味.用來點雞扒又唔錯喎,哈哈.兩個人,三味菜,加埋一,Total 都係 $200. 真係好抵,值得最幫襯.
心諗,係咪真既呢?一話只係模型,上枱時又係另一回事呢?
終於有位,唔洗多講,先叫佢地既招牌菜
--- 吉列雞扒飯加木盒蕎麥麵.
加埋個甜甜酸酸既吉列汁.一流
服務真係好,一讚.
再來就係
--- 吉列滑蛋豬扒飯
e 個就麻麻地,個人覺得豬扒太瘦,無淡淡肉既感覺.
Last 就來個
--- 自家製薯餅