2013-08-02 788 浏览
老爸放假, 今日一于陪佢黎稻香饮早茶 . 虽然系平日朝早, 但都一样人山人海. 依度有样唔好, 2个人一定要搭台, 就算搭, 都要等成35分钟先有位. 2人叫左5个点心, 包括:凤爪排骨饭 - 我平时去酒楼必食点心之一 , 依度水准算ok, 不过d饭湿左d...有改善空间紫薯卷 - 奶皇马拉卷既紫薯版, 我都几钟意 三色饺 - 虾饺, 菜苗饺同潮州粉果, 整得几好, 依个非常满意~ 叉烧肠并炸两 - d肠粉馅太少, 皮多, 麻麻地. 炸两, 我觉得唔合格 鱼片头并炸虾角 - 鱼片头, 真系普通到唔普通...虾角都系非常一般...想食炸野, 蒜蓉虾春卷反而更好..点心大致上都满意, 埋单~$60. 每人都系$30, 几平(茶记早餐都系依d价, 不过饮茶感觉多野食d)~ 如果唔系要等咁耐位, 真系会去多d.
老爸放假, 今日一于陪佢黎稻香饮早茶

2人叫左5个点心, 包括:
凤爪排骨饭 - 我平时去酒楼必食点心之一
, 依度水准算ok, 不过d饭湿左d...有改善空间
紫薯卷 - 奶皇马拉卷既紫薯版, 我都几钟意

等候时间
35 分钟 (堂食)
$30 (早餐)