2022-11-18 91 浏览
*餐廳名稱:* 巧得鍋 - 觀塘呢度嘅美食簡直多元化,有特色鍋底、火鍋同埋好多種類嘅煎烤物。前排食完佢哋嘅雞煲,今日又再嚟試吓其他嘢啦,今次食咗火鍋。1)前菜:炸花生、涼拌蓮藕片簡簡單單嘅前菜十分開胃,花生炸得好香口,蓮藕片酸酸地。2)巧得煎烤物$248: 安格斯牛小排、 澳洲和牛、 牛肩脊、牛柳粒各四件, 配新鮮蔬菜,材料好豐富呢!唔同部位都有香濃嘅牛肉味,煮一煮就有好多肉汁,記得唔好滾太耐。我最鍾意就係澳洲和牛,雪花問你清晰,入口好軟滑。而牛柳粒都好有咬口,口感一流!3) 巧得雲吞雞鍋 $198: 廚師準備咗半隻雞、四粒雲吞加沙爆魚肚。湯底又香濃嘅雞味,同時雞嘅鮮味同魚嘅鮮味都好突出,雞肉煲完都唔鞋口,唔錯。雲吞皮好滑,餡料充足,簡直係皮薄餡靚。4)冰鎮蜜瓜:最後餐廳仲送咗蜜瓜,極之爽口清甜。份量都幾多㗎,為呢餐飯做出完美嘅結束。值得一提是店員服務態度良好,令人有賓至如歸的感覺。#foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #相機食先 #手機食先 #hkfood #香港美食 #美食 #hkig #ig
*餐廳名稱:* 巧得鍋 - 觀塘

1)前菜:炸花生、涼拌蓮藕片
簡簡單單嘅前菜十分開胃,花生炸得好香口,蓮藕片酸酸地。

值得一提是店員服務態度良好,令人有賓至如歸的感覺。
#foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #相機食先 #手機食先 #hkfood #香港美食 #美食 #hkig #ighk
#巧得鍋 # 觀塘#中菜##foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #