2015-11-24 1780 浏览
同朋友計劃左黎喱度食好耐,今日終於抽到時候黎食。佢黎自台灣,話哂都係過江龍,人氣一定高嘅,所以呀,我地排隊排左好耐好耐先有位。最衰就係佢無得book位,想食?咪walkin排囉。每位都要order一杯野飲,同埋用餐時間只有90分鐘,明嘅,多人排隊嘛,自然就限制多啲,尚可接受嘅。Order左一份明太子意粉,同埋一份鬆餅 (+麻糬)。先講鬆餅,唔算話太有驚喜,正正常常味道,不過因為加左麻糬,整體口感提升左,幾有咬口啦。而意粉方面,就做得好出色,好creamy好香好濃,加埋明太子嘅一點點微辛,好正,唯一嘅美中不足就係太細份。喱度嘅餐點,大多都8,90蚊起跳,但係份量呢,就唔算大嘅。勝在質素都算不錯,環境都靚嘅,坐得又舒服,幫佢拉番唔少分。但係你問我會唔會再黎?我會話,潮流嘅野,試過一次,就已足夠。