2019-09-09 248 浏览
近排心情唔好,決定去食餐好嘅!今次去咗位於銅鑼灣京都廣場嘅老鍋,呢度環境唔錯,夠哂光猛!我地叫咗個膠原蛋白美人鍋,湯底用原隻烏雞及金華火腿等煮成,非常香濃!打邊爐一定唔少得食肥牛,呢個特級美國安格斯雪花肥牛非常唔錯,雪花分佈平均,食落口好滑,又重牛味,重點推介。第二樣就係台式火鍋必食嘅夜市炸臭豆腐,一咬落去,就令我諗返起去台北夜市嘅感覺,又脆又臭!跟著就試下佢個手打墨魚丸,用料十足,非常彈牙,唔腥,夠實淨!近排打邊爐我有一個新寵,就係咸蛋黃炸魚皮,平時買一包仔都要六七十蚊,今次可以大大塊咁食,又係新鮮炸起,咸蛋黃嘅咸香味,令人回味無窮!打邊爐一定唔可以唔叫菜,呢個蕃薯苗好特別,平時唔多食,大家不妨試試,因為對身體好有益!口痕嘅我哋仲叫多兩個火鍋配料,魚肉小湯包同鴨血,魚肉小湯包外皮好煙韌,入面好juicy,好似小籠包咁;鴨血太正了,冇得彈!我哋除咗食配料之外,仲叫咗個稻庭烏龍麵做煮食。一人一杯飲品:沖繩黑糖烏梅汁同杞子杭菊露
近排心情唔好,決定去食餐好嘅!

今次去咗位於銅鑼灣京都廣場嘅老鍋,呢度環境唔錯,夠哂光猛!

我哋除咗食配料之外,仲叫咗個稻庭烏龍麵做煮食。

一人一杯飲品:沖繩黑糖烏梅汁同杞子杭菊露
2019-09-04