2022-06-08
一向都有去厚興買佢嘅手撕雞加餸,原來而加仲開左餐廳添,見佢價錢都幾親民,試下先。堂食店開左係屯門嘅卓爾廣場,雖然呢個場都好近西鐵站,但平時好少黎,原來而加開多左好多新食店,以後搵食又多個選擇啦。黎到厚興梗係食雞啦,可以配搭飯、麵、烏冬等,醬汁有辣有唔辣,如果對雞無興趣,都有其他滷水,炸野揀嘅。叫左一人一份主食加特飲,個撈麵同撈烏冬可以揀熱食或凍食,另外仲有例湯送,是日個冬瓜瘦肉湯幾正,清甜無味精。麻辣手撕雞撈麵(熱食)雞絲嫩滑有咬口,青瓜絲清爽,麵條彈牙份量多,麻辣汁鮮味不死辣,好食喎。胡麻醬手撕雞撈烏冬(凍食)朋友叫嘅胡麻醬,基本上一樣嘅,由麻辣汁轉左做胡麻醬,睇個人口味啦,自己就覺得麻辣惹味啲啦。佢個烏冬都好彈牙,不過凍食同熱食好似無乜分別…麻辣豬肚併豬耳仲加左份雙併小食,同樣有辣有唔辣,重口味啲就叫麻辣啦,個麻辣汁同撈麵係一樣嘅。豬肚有咬口,豬耳爽脆,滷得入味,加上辣辣地好正呀。3.6牛乳水晶華田朋友嘅特飲叫左呢樣,係牛奶加入阿華田味嘅水晶啫喱,阿華田味唔算濃,勝在唔過甜都幾好飲。金桔奇亞籽水晶蜜自己叫左呢樣,與其話飲品,不如話係甜品,奇亞籽同水晶都好多勁杰身,金桔酸酸甜甜好香,
麻辣手撕雞撈麵(熱食)
胡麻醬手撕雞撈烏冬(凍食)
麻辣豬肚併豬耳
3.6牛乳水晶華田
金桔奇亞籽水晶蜜
自己叫左呢樣,與其話飲品,不如話係甜品,奇亞籽同水晶都好多勁杰身,金桔酸酸甜甜好香,飲完飽足感滿分,哈哈。
啲雞真係好好食,食緊野中途好多人入黎外賣手撕雞,識貨喎~