2020-07-08 68 浏览
是日小妹黎到太子呢間AIR FRESH 投鮮食,餐廳主要以出售外賣食物為主,堂食位置就一千零一張啦,室外一枱一櫈,手快有手慢無午市優惠有蜜桃茶送,學生仲有酒精搓手液送,淨係系睇餐牌既短短幾分鐘,已經有唔少學生哥出入,睇黎餐廳深受附近學生歡迎去到剛好係下午茶時段,小妹肚餓到咕嚕咕嚕聲,馬上點左呢三款空投美食照燒雞飯$38登登登!投鮮食既餐盒全部都係用呢款啡色紙盒做容器,完全配合哂「空降🪂」既主題,紙質夠厚身,而且摸上手唔怕辣親食物質素方面,呢塊照燒雞扒即叫即燒,見到大廚好用心咁系鐵板上用足時間咁燒塊扒,出到黎雞扒煎到金黃色皮脆肉嫩照燒汁均勻咁淋滿飯上,飯煲得軟硬適中,索哂燒汁肉汁精華,咁正既質素都只係$38,CP值爆哂登蟹肉忌廉薯餅$30外皮用木槺粉炸到金黃色,內層用蟹肉,重忌廉,薯蓉mix 埋一齊,口感十分creamy 服務員怕我唔夠醬,仲另外比左盒忌廉醬我tim ,好細心呀蘋果茶 (下午茶餐跟餐)果茶款式呢度有好多款,小妹揀呢款蘋果茶好香甜,如果甜味稍微減淡d就perfect 啦投鮮食價錢實惠,款式多,食材新鮮,值得支持

照燒雞飯$38

蟹肉忌廉薯餅$30

服務員怕我唔夠醬,仲另外比左盒忌廉醬我tim ,好細心呀

蘋果茶 (下午茶餐跟餐)

投鮮食價錢實惠,款式多,食材新鮮,值得支持
2020-07-06