Three on Canton

2018-10-26 3112 浏览
女女剛考完試,就去左食佢想左好耐嘅自助餐,去同事推薦的Three On Canton 。 早左少少到,帶位姐姐仔話準備中,唔比入去座住,但就唔介意我地入去參觀下先。 咁我就唔客氣喇,襯冇咩客人時候影下相,冇人阻住一入去就見到好靚正嘅美長腿 (長腳蟹),隻隻都白滑飽滿,食嘅時侯,係可以成條肉拉出來㗎,連剪嘅力都慳返,蟹味濃而鮮,唔鹹,我地一家都唔知食左幾多隻腳- 回本再來有開邊龍蝦,肉質較韌,但味道都不錯,一人食左2隻 - 回本唔少得嘅梗係生蠔啦,我同老公都好喜歡食,但腸胃唔爭氣,容易肚痛,所以都係試下味就算。 當晚有三款蠔,最厚肉同鮮美嘅係加拿大蠔,我一個人都食左一打,其他兩款就肉質較薄及海水咪較濃。 行入啲就到沙律冷盤,講到最得我心的就係呢款八爪魚沙律,加左黑松露去調味,味道係意想不到咁夾㗎,講起都想再食呢個帶子就可以檸檬味再濃啲,會冇咁"漏" ,我係海鮮狂人,帶子係心頭好之一,但食左兩件都唔係好頂得順,過下口癮就算。 不可不食嘅仲有present 好high rea feel 嘅黑松露巴馬火腿蜜瓜,蜜爪十分清甜,火腿鹹香十足,淋左松露油係面味覺的三重享受 Yammy隨住年紀增長,越

隨住年紀增長,越來越喜歡重口味芝士 - 藍芝士,呢度竟然有呀

哈哈! 食左佢半舊 - 回本

自助餐我好少食中菜野,但呢間都幾特別,有片皮鴨食,即片,仲要有無限供應的饃饃同青瓜條,味道仲唔錯添。

其他仲要好多好喜歡的食物,例如Prime Rye羊架,鵝肝多士,芝士噴泉,咖哩Nan bread,甜品水果。。。。。 多不勝數

食到好滿足,但仲未心足,下個月再戰Three On Canton

多謝老公
2018-10-24