2018-06-18
是日端午節🛶,祝大家端午節安康。今日老公要返工,又係自己一條友落街食午餐。喉嚨乾乾的,就想食湯麵,上Open Rice search 荃灣/麵,好快已經睇到呢間好多讚好的「越味皇」!再睇埋Menu都覺得幾岩食, 一於試試..😋假日的中午竟然唔駛等位,係食客的立場覺得幾唔錯👍🏻👇🏻👇🏻餐牌👇🏻👇🏻見佢個「特製濃汁牛丸」有大大隻👍🏻,就試下你啦!我選了湯檬粉,雞清湯及+$10要龍眼冰(少冰)。牛丸非常巧妙地開一半,望落去以為有好多粒,實質只有3️⃣「三」大粒🙃。青檸及辣椒🌶️粒另上,頗窩心❤️。牛丸牛味濃濃,內有牛筋粒,頗驚喜👍🏻雞青湯鮮味又有香葉味,芽菜又不算多,可以食到多d檬粉!可惜杯龍眼冰真係甜到驚嚇🤯係我錯!陣係記得叫少冰唔記得叫少甜!甜到唔想飲落肚....(甜野其實真係好唔健康的)問侍應要左一杯凍水諗住加落去,結果都係太甜....我唔會為咗$10而放棄自己的健康💀所以我最後決定唔飲❌..總結:非常欣賞有四款湯底可以選擇,好貼心❤️牛丸真係幾好味,冇介紹錯👍🏻下次帶埋老公去食下😋
假日的中午竟然唔駛等位,係食客的立場覺得幾唔錯👍🏻
👇🏻👇🏻餐牌👇🏻👇🏻
特製濃汁牛丸湯檬粉