2013-07-11 37 浏览
见到有新开张甜品店,带埋爱人同两个仔去试下。侍应妹妹有礼地问我左我地几多位后,话我地抱住个BB,叫我地坐卡位。大公子见到餐牌有柯华田奶冻,即刻话要,搅掂。太太就点左心太软伴雪糕。我就点左芒果拿破仑伴雪糕,因见到隔离点了几靓。期间服务员姐姐,问我地伴咩味雪糕,我地问有咩味道可以拣?讲完5-6只味后,建议我们试下番石榴味,我同太太见呢只味比较少有,又好似几特别咁,胆粗粗就试下。大公子个柯华田最快到左,一见到就"哗,正",但系我心谂你都未食。大公子食了一啖后,我问佢好唔好食,佢冇出声,只系举起只手指公,后来我叫佢比啖我试下,华田味道浓郁,甜度适中,真系几好食。之后到我个芒果拿破仑,卖相几靓,有两个心心,分左一个比太太,皮脆、D Cream幼滑、芒果味甜浓,番石榴雪糕我觉得真系有惊喜,味道清新,好好味。最后,到太太个心太软了,用匙羹一整开个心太软,朱古力流心不断流出(流心朱古力量较多),流心味浓。总括来说,甜品制作用心细致,味道好食,服务员有礼貌、细心、耐心(因见到有一对夫妇食完甜品后,向类似老板既人不断问问题,起码问左20个问题,仍很用心去逐一解答),会再去试埋其他。
见到有新开张甜品店,带埋爱人同两个仔去试下。

大公子见到餐牌有柯华田奶冻,即刻话要,搅掂。
太太就点左心太软伴雪糕。
我就点左芒果拿破仑伴雪糕,因见到隔离点了几靓。

,会再去试埋其他

心太软、番石榴雪糕
柯华田奶冻
芒果拿破仑,番石榴雪糕
2013-07-01
等候时间
1 分钟 (堂食)
心太软、番石榴雪糕
柯华田奶冻