2016-08-23 183 浏览
同幾個同事放工係尖沙咀,就是但搵左間西餐醫肚,於是上openrice就搵左山林道既Bv Kitchen一入到去個環境幾有格調,燈光都幾柔和,係餐廳既corner有個LIVE BAND,比客人可以一邊吹水,一邊聽music relax一下。黑松露芝士薯條,一坐低就叫個薯條過下口引,係度既薯條都幾粗,食落都幾有口感,上面有車打芝士加黑松露,感覺上薯條都食得特別矜貴。鹽燒豬肋骨,平時就食得醬汁燒豬肋骨多,今次用鹽燒,果然比到我地驚喜。豬肋骨外層焦香,滲出淡淡鹽香,肉汁也能夠鎖住,由於是廚師是由生肉慢慢燒成,所以製作時間比較長,但係一定比到你驚喜。黑松露野菌意大利飯配燒大菇,哩個飯,我同班朋事異口同聲都勁比like佢,原因好簡單,佢用既黑松露非常之香,未放上台面,已經嗅到濃濃松露香,配料都係一大突破,大菇足足有我半隻手掌咁大,入面口仲有好多水份必哂出黎