2022-06-02 338 浏览
近期食過最抵食兼好味嘅街坊雞煲,非麗晶軒莫屬👍🏻。位於屋苑商場,定價超親民,落樓就可以一盅兩件🥟,嘆~▶️奇味雞煲🐥($128),跟生菜🥬及白飯🍚2碗。需要特別大讚係舊舊都系靚鷄,雞肉肥美兼大件,雞煲醬入味,啖啖肉,除咗雞肉仲有芫荽、洋蔥、杏鮑菇等配料,香氣撲鼻。雖然系細份,但系好似無底深潭咁,食極都食唔完,大胃人士米錯過😂,勁推!▶️沙田乳鴿($48),外皮燒至香脆,加上椒鹽和喼汁,it's finger licking good!😋▶️麗晶蝦餃皇🦐($33),料多且大粒,裡面唔會乾柴,點埋個辣椒油,唔錯唔錯!▶️香菇燒賣皇($30),平時食燒賣都覺得系飲茶嘅"例牌",冇話特別印象深刻,但系哩個燒賣新鮮蒸起真系好juicy,香菇味濃,又唔會喧賓奪主,中意食燒賣嘅人士一定要試下~雖然店面唔大,但系裝修新淨,座位間隔闊落企理,服務令我印象深刻,因為個姐姐好勤力而且有笑容,如果我系街坊都會因為咁而嚟食多幾次~🥰