2010-01-23
間舖真係好唔起眼, 佢夾係一列買用具的店中間, 招牌又暗啞, 差點MISS 左個門口.都係咁啱見到 "森美小儀" 張相貼左係門口先留意到原來有一間食市, 抬頭一望才見到 "亞呂XXX" , 店名沒有 "越南" 兩個字.叫了庶蝦檬, 炸軟殼蟹, 春捲, 煎豬扒檬, 青檸薄荷冰, 紅毛丹冰, 蘿蔔加生菜. 庶蝦超彈牙, 真材實料的蝦膠, 唔肥膩, 只是蝦味較淡. ($25/4件) 炸軟殼蟹的粉好薄好脆好多膏. (標價$40/隻, 但若來貨大隻, 會加$20, 我們今日要$50/隻) 春捲合格, 勝在完全唔肥膩, 好抵食 ($15/4件, 但一件只等於其他店的半件) 蘿蔔加生菜份量十足, 好抵食, ($6/碟, 出面起碼賣十多元) 其他的食物一般, 但所有的食物沒落味精同好新鮮 非常讚!!!! 每碟份量細, 但平均廿多元一份, 一次可以試多幾樣野, 好啱二人世界. 座位真係好窄, 背面個男人只係中等身材, 我經常同佢背貼背, 真係不自在.本來想叫咖喱雞, 燒多春魚, 但賣哂, 下次決定中午去食, 試埋個大頭蝦, 火車頭湯河.