2015-04-22 2941 浏览
是咁的,昨日友人約本人到酒店共進晚餐--打邊爐。酒店都有得十吓十吓?!本人一開始都係唔信,但友人話嚟咗先啦,唔嚟就走寶。入到餐廳,發覺裝修唔錯,環境乾淨,空氣清新,無一般火鍋店既噏味。因為友人已book枱,所以安排到一張四人枱比我地。隨即個侍應就比咗個IPad menu比我地睇同問我地想食咩。因為我唔食得牛,所以就話食海鮮同素菜。最後就要咗個$888龍蝦2人餐,仲同我地將套餐嘅牛肉改名豚肉。佢話份量夠我地兩人食之餘,仲可以滿足埋我地嗰3個願望。飲品就叫咗紫背天葵。落完食物侍應就叫我地混醬,有十幾款比我地混,超正!之後個set就嚟咗,原隻龍蝦剌身有龍蝦味,龍蝦湯有龍蝦味,食到個蔬菜拼盤都有龍蝦味,勁正!尤其係個菇菇福袋,非常好食,但係食完一個之後就好飽,好在一個set得一個,一人一個。食完之後侍應仲即刻清乾淨張枱比我地慢慢坐,非常貼心。侍應話下次可以帶多啲人嚟,因有間大房可以唱k,最多坐12人,最底消費$6000。
是咁的
,昨日友人約本人到酒店共進晚餐--打邊爐。
酒店都有得十吓十吓
?!本人一開始都係唔信,但友人話嚟咗先啦,唔嚟就走寶。

因為友人已book枱,所以安排到一張四人枱比我地

落完食物侍應就叫我地混醬,有十幾款比我地混,超正

食完之後侍應仲即刻清乾淨張枱比我地慢慢坐,非常貼心。