2025-03-24
近年啟德開咗唔少美食,而我成日都會去啟德嗰邊🤪真係成日周圍搵有咩好食今次去了sogo住的OKOSTA御將燒 喺一間首次來港嘅名店主打日式廣島御好燒和鐵板燒料理,仲有日本師傅駐場即席炮製美食,一次滿足視覺同味覺啊~我係晚上去的,叫咗一個$398 set dinnerSTARTER關東煮這道關東煮的食材豐富,包含雞蛋、白蘿蔔、竹輪、蒟蒻和豆皮包。湯底清甜,十分暖胃明太子玉子燒玉子燒的口感鬆軟細膩同明太子的鮮香好夾每一口都能感受到明太子的鹹香MAIN COURSE現代燒**用左麵糊、魚粉、椰菜、炸天婦羅脆脆、麵條、雞蛋、御好燒醬和綠海藻,逐層烘烤,無需混合。高麗菜的甜味十分突出,加上麵條的加入,吃一個就可以為你帶來滿滿的飽肚感!加入麵條點綴搭配的醬汁恰到好處,非常美味。**豚肉蒜香炒飯米飯粒粒分明,豚肉的香氣與蒜香完美結合我仲叫多咗個✨大阪小丸子同其他小丸子唔同,呢一隻小丸子係扁的,裡面包著新鮮的海鮮和蔬菜,淋上特製醬汁,口感豐富
我係晚上去的,叫咗一個$398 set dinner
STARTER
玉子燒的口感鬆軟細膩同明太子的鮮香好夾
每一口都能感受到明太子的鹹香
MAIN COURSE
米飯粒粒分明,豚肉的香氣與蒜香完美結合
我仲叫多咗個✨大阪小丸子