2019-04-14 47 浏览
今日約左男朋友,又拍拖😂😂😂😂😂好耐冇打邊爐,好掛住蒜頭、辣椒 、香茜 、蔥 ,豉油。好正。禾牛薈,個名好吸引haha. 入到黎,原來環境都係好高私穩度,同埋好好坐。餐廳有好多卡位,好大好闊,每個卡位都有個私人電視, 座位環境十分舒服。我地叫左健脾養顏椰子雞湯..$188湯足料,有好多雞同椰子,陣陣椰子香味。湯入面有埋粟米。我最滿意係呢碟蝦刺身,距同其他餐廳整法唔同,有放苦瓜係上面,中和左蒜頭和辣椒的辛辣味,比較容易入口(因為我好鐘意食生蝦,但次次都叫曬救命,太辣😂😂。)牛拼盤有牛脷扣+牛胸爽+雪花牛肉粒牛脷食落嚼勁,牛肉粒有牛味。另外我地仲叫左個三式水晶包 (叉燒+奶皇+芋泥) 餃子同唐山菜。————————其實我第一次食水晶包,岩岩知曉係廣東潮州小吃。女仔都是喜歡甜😋我幾鐘意食奶黃同芋泥,距似湯圓,月餅d friend, 但外皮晶凝通透,口感煙韌,芋泥水晶包最正,因為入面好多芋泥😋自家製餃子就皮薄餡足。整體感覺都唔錯, 環境舒適,食物質素中上。
今日約左男朋友,又拍拖😂😂😂😂😂
禾牛薈,個名好吸引haha.
入到黎,原來環境都係好高私穩度,同埋好好坐。

我地叫左健脾養顏椰子雞湯..$188
湯足料,有好多雞同椰子,陣陣椰子香味。湯入面有埋粟米。

牛拼盤
有牛脷扣+牛胸爽+雪花牛肉粒
牛脷食落嚼勁,牛肉粒有牛味。

另外我地仲叫左個三式水晶包 (叉燒+奶皇+芋泥)
餃子同唐山菜。

————————

其實我第一次食水晶包,岩岩知曉係廣東潮州小吃。
自家製餃子就皮薄餡足。

整體感覺都唔錯, 環境舒適,食物質素中上。