招聘中
月薪 (面议)
$16,000-$19,000
月薪 (面议)
2015-06-27 885 浏览
周月@上环帆立贝。油面(8/10)($88)本来想食沾面既foodki,最后叫左呢个帆立贝。油面。油面其实即系香港讲既捞面,foodki都系第一次食日本捞面(印尼就食得多)。讲番呢个面先,哗,黎到咁大兜既!听店员讲,首先食一啖试下个味先,觉得岩就唔洗落生蛋落去捞住,佢建议foodki食到一半既时候先再打只蛋落去,令个面更多层次同有蛋味,如果大家觉得唔够味介可以落啲酱油同醋落去加味。帆立贝油面既味道好特别,系用左帆立贝油。帆立贝油即系用帆立贝碎加上大豆慢慢煮成。味道有种海鲜特有既鲜味,呢种味道系香港真系好难食到,非常特别。除左油之外,面上仲有大量葱花,芽菜,令捞既时候咬口更特别同清新。油面选用既猪肉系来自鹿儿岛黑豚腩肉,foodki觉得呢个腩肉烧得岩岩好而且切做一粒粒方便捞面,好正。不过foodki有个地方要鸡蛋里挑骨头,就系个每日自家制面太过硬,如果系沾面仲ok,但如果系捞面就太难捞。整体黎讲,呢个面都系满意既。
周月@上环
帆立贝。油面(8/10)($88)