2014-06-29 793 浏览
依間勝利牛丸都算係出名既食店,岩岩有野做要入元朗,有少少肚餓,當然要去食下,估唔到依個時間都算多人,不過好彩有兩個位比我地,睇左一陣有咩食,就叫左一個牛丸、同埋依個牛腩雙拼河,因為都有D肚餓,而朋友就叫左依個牛丸米,其實我都有牛丸應該叫其他,依到既原汁牛腩都好吸引到我,無估錯應該都係用依個柱侯醬去炆,。牛腩同埋依個牛筋都算炆得夠哂味,而且夠哂林,不過比較意外既係佢個湯底反而比較偏淡。如果濃D就應該幾好味,反而依個牛丸都幾爽口,口感不錯,好有咬口,不過又唔係話想像中咁有牛肉味,比我感覺上有少少差距,可能係牛肉比較貴左,但應該無豬肉係裹面既,朋友就話依到之前既牛肉好味D,雖然依家個口感都無咩唔同,但味道都有少少分別