最近見天氣未去到好熱,出發去屯門行山,行完下白泥後出返黎元朗揾野食。見到呢間小店好有風味,加上平時海南雞飯見得多,海南粉都係第一次見😛本身係想試海南粉同特色胡椒湯豬雜河,奈何賣哂😅💟海南雞撈生麵$58一上枱未食都覺得d雞應該唔錯,食落真係幾好,唔係好肥d皮好黃個種雞黎。食落有雞味,連埋皮食都唔會話好油膩,肉質食落都ok😊而個麵都有驚喜,有花生、芫荽、黑芝麻同埋配埋既醬料撈埋一齊食,唔會乾真真,食落有好多種口感同味道tim~個味道係夾架!💟爽口豬手胡椒湯生麵$40呢個味道比較撈麵就淡味返d,不過豬手肉質食落都幾好😋爽口既,唔會好硬。而胡椒湯底就略嫌淡味左d,濃返d會更加好。睇返個餐牌爽口豬手胡椒湯係配米線,唔知係咪米線賣哂,所以轉左生麵比我地?❣小店既風味,出面比較少食到呢種味道。食野既時候都見到幾多人買外賣海南雞飯,有機會都想試下個海南雞飯同海南粉。不過地下就唔太乾淨😂有d痴立立咁。

本身係想試海南粉同特色胡椒湯豬雜河,奈何賣哂😅

💟海南雞撈生麵$58

💟爽口豬手胡椒湯生麵$40

不過地下就唔太乾淨😂有d痴立立咁。