2020-04-09 75 浏览
嗌咗一人一個椰青泰式生菜包芝士蝦丸馬拉盞炒通菜細嘅冬陰功湯泰式濕炒河粉同埋經典泰式金邊粉padthai首先椰青係超級鮮甜又大個又多水,唔會好細個好快飲晒。炒通菜好翠綠,出邊炒嘅同菜一定好食過係屋企炒嘅唔知點解 泰式生菜包個份量大到四個人都食唔晒 冬陰功湯好酸酸辣辣勁開胃又多料有芫荽蝦球冬菇魷魚仔等嘅海鮮至於濕炒可同泰式炒金邊粉嘅份量完全係勁大份我哋四個人已經差唔多有七成飽再食埋呢個真係飽上加飽🤣 濕炒可好夠汁 而且有啲菜健康啲!炒金邊粉面頭有層好靚嘅蛋皮 然後份量都係勁爆多!超級足料。最後但係好好味嘅芝士炸蝦球 雖然唔係即刻食但係都有啲流心嘅效果 重點又係勁大個 再配埋我自己鍾意嘅泰式雞醬真係不得了😍