2019-02-27 74 浏览
其實呢間泰廚幾年前新開時 我間中就會食下 都好正 由其係串燒 😈 不過對上一次食已經係年幾前 今日甘啱食 tea時間經過再同客人一齊食 👍🏻 🍴乾咖喱炒雞 80 蚊🔥🐥 蒜蓉包 28 蚊好正既咖喱炒雞 最欣賞係佢 d汁 夠奶香 甜咸適中 有 d似黃咖喱 但唔辣 . 佢係咸過正常少少 令到人忍唔住點薄餅 or蒜蓉包😂 蒜蓉包28 蚊有4,5 舊 好抵 口感香脆 入面軟熟 . 咖喱雞係切得 薄既雞柳 口感軟滑 盡吸咖喱汁 好味🐥 仲有好多青豆同細粒圓形既泰國茄子 口感 juicy 👍🏻將雞 豆 同茄子 🐥🍆連埋汁放落蒜蓉包食 好正 🍴咸檸梳打 22 蚊😀用左泰式梳打水 本身 d汽都好夠 同埋佢個咸檸有兩個 醃得好夠味 咸咸甜甜甘 唔錯👍🏻 🍴串燒 🔥豬雞豬頸肉每串12 蚊🐥🐷和牛串 每串20 蚊🐮黎泰廚一定要食串燒 雞肉同豬肉都切成大大件 豬肉口感煙靭 夠 juicy而雞肉口感彈牙 夠嫩滑🐤 點埋自製既香濃沙嗲汁好惹味 😍另上既豬頸肉切成薄長身 好有炭香風味 出面香脆 入面有豬頸肉肥膏既 juicy邪惡😈 同樣另上既和牛串 用左洋葱同青椒做配菜🌿 和牛 牛肉味濃 口感帶 d煙靭 幾鍾意佢既

🍴乾咖喱炒雞 80 蚊🔥🐥 蒜蓉包 28 蚊

🍴咸檸梳打 22 蚊😀

🍴串燒 🔥
豬雞豬頸肉每串12 蚊🐥🐷和牛串 每串20 蚊🐮
黎泰廚一定要食串燒 雞肉同豬肉都切成大大件 豬肉口感煙靭 夠 juicy而雞肉口感彈牙 夠嫩滑🐤 點埋自製既香濃沙嗲汁好惹味 😍另上既豬頸肉切成薄長身 好有炭香風味 出面香脆 入面有豬頸肉肥膏既 juicy邪惡😈 同樣另上既和牛串 用左洋葱同青椒做配菜🌿 和牛 牛肉味濃 口感帶 d煙靭 幾鍾意佢既醬汁帶 d香草味 同牛肉好襯

🍴泰式生蝦🦐 1 蚊
食滿200 蚊就送小食之一 我就揀左生蝦, 雖然係1 蚊 但生蝦口感好好 凍食既生蝦野埋酸辣汁 加 d蒜片同辣椒 正🦐🔥

#生蝦 #泰國菜 #咖喱 #蒜蓉包 #串燒 #豬頸肉 #和牛 #生蝦
Score 平均分 <7.8/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#泰廚泰國菜館
旺角通菜街126 號地下
~~~~~~~~~~~~
2019-02-27