2021-02-25
今日去完新蒲崗做嘢之後,難得香港恢復返晚市,就一於決定同朋友食好啲,咁我哋兩個都係海鮮嘅愛好者,一於就揀個蒸氣海鮮食啦。因為食蒸氣海鮮先食到新鮮最原汁原味嘅海鮮。跟住跟住搵吓附近,就搵到蟹仙呢一間。聽店員講佢哋嘅海鮮係直接老闆批發入口,所以都係比較新鮮同靚。我哋叫咗399嗰個餐,其實都已經好多嘢食,特別推介過奄仔蟹,超多膏 多膏得來亦都好濃,濃到好似食緊鹹蛋黃咁。另外龍蝦啲肉亦都好多,好厚肉。全程所有海鮮都係由職員幫手,蒸幾耐全部都唔使我哋自己理,坐喺度等食就得喇。最後食埋個海鮮粥底簡直一流,我哋擺埋個龍蝦頭學落去一齊煲粥,啲粥好有海鮮味。之後仲有飯後甜品,係椰汁雪燕燉燕窩,為呢一餐畫上完美嘅句號。最後另外值得一提係,雖然而家恢復晚市,但係肺炎依然,喺呢一度佢亦都會用蒸氣幫你蒸埋啲餐具,食得放心。