2018-04-24 49 浏览
好耐無入過元朗食野,今日趁早放工,就同個FRIEND入去食個飯飲杯野。望入去呢間似BAR但係又有MAIN COURSE食的餐廳,裝修都好有格調,全場坐高櫈,好有特色。我叫左蟹粉半乾車厘茄蟹粉汁天使麵,餐牌寫明係手拆鮮蟹肉,仲要限量發售,好扲貴呀!! 上枱時,老闆仲親手幫我地加D 芝士喺面,多少芝士,任君選擇。個汁好香濃,蟹肉鮮甜,配埋天使麵簡直一流。另外我仲叫左個美國特級安格斯牛柳伴鵝肝配黑松露菌燒汁。原來鵝肝同牛扒可以係咁MATCH!!!入口即溶O既鵝肝加上嫩滑O既牛扒,超正! 佢仲附有2個source,都正O既,不過我覺得乜都唔點都已經好好味。我地仲叫左2杯飲品,redsangria,紅酒味唔會太重,果味又豐富,配紅肉好夾。因為要渣番車出去所以叫左杯Swiss sweet係無酒精成份O既,甜甜地,好似飲緊cocktail咁,好適合年輕女士。
我地仲叫左2杯飲品,red