2023-07-19
熟悉小妹既朋友一定知道我係抹茶🍵愛好者🥳作為抹茶愛好者,今次當然要試𝕋𝕙𝕖 𝕄𝕒𝕥𝕔𝕙𝕒 𝕋𝕠𝕜𝕪𝕠啦🤩 雖然呢間甜品店已經登陸香港很耐,仲有不少分店,但小妹一直未有時間去試~適逢今次約到朋友仔梗係要試吓啦😋呢間𝕋𝕙𝕖 𝕄𝕒𝕥𝕔𝕙𝕒 𝕋𝕠𝕜𝕪𝕠 係來自日本東京表參道既有機抹茶店😚 鹿兒島+京都宇治設立咗專屬茶園,當地係無污染土壤+天然湧泉水孕育成一級抹茶,再用係整抹茶甜品和輕食😍Matcha Milk Jam Croffle呢款窩夫🧇選用咗牛角包麵糰,仲要即點即製,口感酥脆👍🏻當然小妹係抺茶粉絲,梗係擇抹茶牛奶醬😋熱熱地相當滋味😘 仲有原味、蜜糖堅果等多款選擇😎Croffle W/ 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 & 𝐇𝐨𝐤𝐤𝐚𝐢𝐝𝐨 𝐌𝐢𝐥𝐤 𝐈𝐜𝐞-𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦香港咁熱,絕對需要更多冰淇淋🍦降溫🥵 小妹覺得抹茶搭配抹茶冰淇淋,當食到濃濃抹茶味🍵真係妹超好食👍 完美平衡,恰到好處,又唔會覺得太苦😝熱冷交替,仲有粟米片食,幾有口感🤐雖然價錢感覺幾貴,但當小妹見到實物後,絕對覺得物有所值😛值得一試🤗
Matcha Milk Jam Croffle