2019-10-13
呢間係屋企附近既餐廳,係一間係內街既小店,以前行過見到,但通常都係食完野行下消化都話下次去食...我昨天懲罰唔到佢,今日就要替天行道! 不過咁... 可能因為佢休左兩日,今日開都要準備同埋好多人想懲罰佢地... 我地12點幾到,入面已經有人,之後亦陸續有人,仲要爆到係出面等!黃金雞油飯 $36咁講,係西灣河黎講,海南雞唔難搵,好食既,平既都有! 不過... 呢到有位坐,同都係好好食! 絕對係CP值高!五香豬脾飯 $36我掛住食我自己個個,完全無理過男人呢盒,但佢話都好好食,佢其實夾過幾次俾我,但我好專心食我自己個盒XD避風塘薯角 $36有分唔同辣,我地叫左大辣,但唔算好辣,不過對唔食開辣既人黎講,佢辣架! 男人話佢覺得要再多尐乾蒜,而我就覺得夠既,只係薯角比較乾身所以佢“痴”唔起,我就點左茄汁黏起堆碎,所以好好味! 不過下次會去試其他!青檸soda $16我覺得唔夠青檸,可以再多少少青檸Overall, 係好好食,但因為得兩個人,大家俾尐耐性. 同埋我見有人買兩隻雞外賣(之前訂左既),佢攞左個壺落去俾放湯,都俾足成壺佢! 係啊~個湯應該係用剩下既雞骨煲(我估),好有住家湯無味精既味!以
我昨天懲罰唔到佢,今日就要替天行道!
黃金雞油飯 $36
五香豬脾飯 $36
避風塘薯角 $36
青檸soda $16
我覺得唔夠青檸,可以再多少少青檸
Overall, 係好好食,但因為得兩個人,大家俾尐耐性. 同埋我見有人買兩隻雞外賣(之前訂左既),佢攞左個壺落去俾放湯,都俾足成壺佢! 係啊~個湯應該係用剩下既雞骨煲(我估),好有住家湯無味精既味!以後一定會多幫襯!
#替天行道 #黃金雞
黃金雞油飯