2020-05-29 418 浏览
我真系好钟意食上海菜!之前母亲节同屋企人食过lunch几唔错,今日谂住试下dinner,一样有水准! 我哋两个人,唔系食到太多样𩠌,下次要约多啲人嚟试埋其他。见到餐牌有招牌糯米蟹/粉丝蟹煲,好想试!前菜1 - 必食鸡丝粉皮前菜2 - 呢个系海折头,个醋好香好开胃呢个汤卖相好靓好吸引呀!个绣球花其实系豆腐嚟,配蟹钳同松茸,好鲜甜好清!一睇就知呢个系酸辣汤啦!不过呢个味道就淡咗啲,可以多返啲料添!主菜要咗黄金虾球  好香好脆口,好味!唔好睇呢个平平无奇嘅鸡汁萝卜,其实好入味好浓,啲萝卜又靓又无根!呢个小笼包系我食过最好食嘅小笼包!佢好特别,个皮底煎香咗再用铁板上,可以keep住入面啲汤都热。超好味呢个!呢到有啲特饮,无酒精嘅 mocktail - 呢个叫 Shanghai Lily, 有荔枝、柚子同菊花茶, 甜甜哋,几青新。

鸡丝粉皮

前菜1 - 必食鸡丝粉皮
海哲头青瓜

前菜2 - 呢个系海折头,个醋好香好开胃
蟹钳绣球汤

酸辣汤

黄金虾球

主菜要咗黄金虾球
 好香好脆口,好味!

鸡汁萝卜

脆煎小笼包