2018-12-12 83 浏览
身邊幾班朋友都幾鍾意食辣,當然我都覺得辣辣地先開胃🤤。今天老友約我食晚飯,去到旺角等佢,一見佢佢就話不如食辣😂😂。又好,就試下佢推介。老川皇呢個位置行就有經過,但上去食真係未上過。老友話佢食開呢度有個 鮮花椒桂花魚,話必食推介添!我就叫左個涼伴牛肚同泡椒雞腎,另外再加一個手撕包菜同干鍋肥腸。上到枱試左兩個小食先,泡椒雞腎好入味,唔係好辣但有泡椒味,腎唔韌又好有口感,送酒一流。個牛肚更好,有我愛既芫荽配住,牛肚切薄片,吸得到啲麻辣醬汁,食唔停口!鮮花椒桂花魚呢個真係唔簡單!魚肉嫩滑有口感,配菜有萵筍同酸蘿蔔,兩樣都好吸湯味。飲啖湯,酸酸辣辣真係飲左幾碗。不過呢個干鍋肥腸就平凡左啲,又唔係唔好食,係相比之下就普通姐。