2020-11-19
九龍城食泰國菜真係好多選擇,我地都係上網搵下邊間好,今次㨂左金麥泰菜館,真心覺得好食,所以不得不分享俾大家☺️泰式生蝦刺身 $88生蝦大大隻又新鮮,加埋粒蒜片再點小小酸辣汁一齊食非常過癮😆雞/豬肉串燒 $12@串串燒好抵食,大大件又燒得好香,但唔會令到啲肉乾爭爭,肉調味足夠好食,再加埋啲沙嗲醬真係正泰式馬拉盞通菜 $53雖然唔係咩特別菜色,但炒得夠鑊氣,夠熱,已經加哂分炸蝦肉皮蛋依個非常有驚喜,皮蛋出邊包住蝦肉再拎去炸,炸完之後切開一片片,剩係賣相都加分,一食外脆肉軟,蝦肉同皮蛋出奇去夾,呢個值得推介青咖哩雞 $78咖哩汁都唔算太辣,惹味香濃,雞肉都夠嫩滑,分量都多,好食最後因為個咖哩汁太好味唔想浪費,叫多個蒜蓉包,perfect match而餐廳推出左優惠,食滿$200就加一蚊多一款小食,每日都唔同,今日星期四就可以食春卷,正😆😆😆依間小鋪雖然唔係有豪華裝修,但食得出用心經營,老闆親切有善,我地有時間一定會再幫襯架
泰式生蝦刺身 $88
生蝦大大隻又新鮮,加埋粒蒜片再點小小酸辣汁一齊食非常過癮😆
雞/豬肉串燒 $12@串
泰式馬拉盞通菜 $53
雖然唔係咩特別菜色,但炒得夠鑊氣,夠熱,已經加哂分
炸蝦肉皮蛋
青咖哩雞 $78
咖哩汁都唔算太辣,惹味香濃,雞肉都夠嫩滑,分量都多,好食