2021-04-17
每次經過呢間餐廳門口都見到好多人排隊,今晚放工就特意早啲行過去試下。.餐廳主要都喺賣便當飯同埋小食,仲有唔同款式的台式飲料。店內座位唔多而且比較窄,當日平日晚上六點半去到就唔使排隊可以直入。🍱.✨那個滷排骨便當便當來到時真喺好驚喜,面頭既排骨超大塊好足料,店員好貼心已經幫你切好一件件方便入口。排骨外層炸到好脆但入面既肉都唔算太硬,加上沾滿了滷汁好惹味。❤️😋每個便當都配有每週不同的配菜,所以每次來食都會有驚喜。咁多款當中最鍾意家常炒粉絲同素麻婆豆腐。粉絲好夠味而且有咬口,而麻婆豆腐個汁亦都幾香椒麻味,食落唔辣,撈飯一流!👍玉子燒就不過不失,味道唔夠,如果甜啲會更好吃。✨本週養生湯跟餐有幾款茶飲同養生湯都喺免費唔使加錢。今期養生湯係塔香蛤蝲麵線,飲落質地似碗仔翅,入面有麵線同埋蜆仔,有蜆仔既鮮味好好飲。💕✨香脆酥雞便當鹽酥雞有三大件,同樣都喺炸到好香脆。不過味道方面,本身雞肉唔夠入味同埋雞塊外面既調味料都不足,相比之下覺得無排骨個款咁好食。✨愛文芒果花壇綠茶我地加錢要左一杯特飲,芒果味好出而且飲落唔會好假,都值得一試。👍
✨那個滷排骨便當
每個便當都配有每週不同的配菜,所以每次來食都會有驚喜。
玉子燒就不過不失,味道唔夠,如果甜啲會更好吃。
✨本週養生湯
✨香脆酥雞便當