2021-06-28 479 浏览
這家店是朋友食過說味道不錯,之前食過荃灣分店的外買覺得幾好味,而且格錢合理,今次食都無失望朋友都話好食。我哋係無預約先打電話去確認仲有冇位,店員話唔可以留位叫我哋7點前去到比較少人,但我哋去到都要等咗一陣,所以大家去記得book位。去到秘點片皮鴨,三個人食半隻已經份量好夠食,另外點了一個涼菜千層豬耳、炸黃花魚、三鮮水餃和酸辣湯。上菜速度算很快,先上涼菜豬耳口感脆涼拌醬味道爽口開胃,食食下片皮鴨就到啦,鴨每個部位都有,鴨片肥滋滋的油食到滿口香,帶肉帶片的多層口感,配大蔥青瓜加甜醬包餅皮食一樣香,可以講一碟鴨食出三種層次。對比下黃花魚就失色,炸是炸到外脆內軟的,廚師可能手快洒太多椒鹽味道有點咸。因為這家是東北菜餃好也很出色,皮的口感Q軟是手工餃子皮,餡料也很新鮮多汁,可以一個人食一碟都唔會膩。酸辣湯很多料份量也很多,一開始是酸酸的不會很辣,忍唔要一碗白飯黎攪酸辣湯,超好餸飯份量都足夠建議4個人黎食會比較好,因為很多菜都想食,看見隔離枱都好大碟好好味,下次再嚟食過