2K
週末約咗朋友喺尖沙咀,佢問我有冇美味又比較抵食嘅居酒屋🏮可以帶佢去,我即刻響人肉電腦裏便搜尋一下,搵到呢間,就決定同朋友一齊去開餐😆叫咗每位 $488嘅「Hokkaido Set 北海二人前套餐」,包好多食物😆-「河豚魚干」:燒得幾香仲有少少煙韌,沾蛋黃醬食幾好味😋-「日本和牛刺身8片」:和牛薄切,我哋請店員哥哥用火槍稍為燒一下,和牛油脂微微溶化,食落更香口😋-「兵庫県直送播磨蠔🦪 2隻」:燒得剛剛熟,肉質鮮嫩,有淡淡嘅海水味➕濃郁蠔味😋-「北海道帆立貝 2隻」:帆立貝好大隻好多肉,肉質結實又鮮甜,沾味噌醬食更惹味😋-「青森殘酷網鮑 2隻」:網鮑一邊燒一邊郁動,喺火爐🔥上邊起碼郁動咗一分鐘,真係有啲於心不忍😳,不過確係超新鮮,好美味,充滿 umami😋,-「人氣蟹🦀味噌甲羅燒 2個」:有淡淡嘅蟹膏香味,又有味噌嘅鹹香,仲燒煮得幾 creamy, 配脆脆哋嘅牛油多士🥪食好正😋-「清酒昆布大蜆煮」:清酒煮🍶,可以食到大蜆嘅鮮甜味😋-「山之惠黑松露茸野菌箔燒」:簡單好食😋-「京都鳗魚茶漬飯 2小碗」:呢個唔止係茶漬飯,其實係用咗高湯做湯底,味道非常濃郁;飯係外邊燒到微焦又脆脆哋嘅飯團🍙,飯團

-「河豚魚干」:燒得幾香仲有少少煙韌,沾蛋黃醬食幾好味😋

-「清酒昆布大蜆煮」:清酒煮🍶,可以食到大蜆嘅鮮甜味😋
-「山之惠黑松露茸野菌箔燒」:簡單好食😋
-「京都鳗魚茶漬飯 2小碗」:呢個唔止係茶漬飯,其實係用咗高湯做湯底,味道非常濃郁;飯係外邊燒到微焦又脆脆哋嘅飯團🍙,飯團 吸收咗高湯,出奇地美味😋
-「甘味」:要咗「黑芝麻雪糕」同「綠茶味雪糕」各一,清新好食😋