2018-07-31
之前經過K11 已經好想試,但次次門口都人山人海,排隊都要等好耐,難得朋友早收,終於下定決心試。今次可能早去嘅關係,只係等左大約半個鐘,好快就可以入到去。餐廳嘅裝修好有日本特色,我啲朋友都要打卡。我哋七個人點咗六人餐,然後每人點左一杯特飲,上菜速度好快,眨眼嘢食已經放滿全枱。前菜有兩種唔同嘅沙律,仲有一個蒸野菜,由於呢間餐廳係DIY, 其他鐵板燒同御好燒材料都要我哋自己整,鐵板燒嘅材料比較簡單,只要放油煎下,等一陣就可以食,豬腩肉、牛肋肉、牛油帶子都好新鮮,美中不足係分量較少。黎到重頭戲鐵板燒,分別有芝士四重奏御好燒、雜錦御好燒、廣島燒同炒麵,我哋根據餐廳嘅煮食指示,逐樣材料放落去整,大家輪流煮下,所有鐵板燒味道都唔錯,而且可以根據不同口味加醬汁調味。大家邊煮邊傾計,氣氛非常好。我個人最鍾意係芝士四重奏,味道香濃。除此之外,大家就算好少下廚亦唔需要擔心睇唔明煮食指示,呢間餐廳嘅員工非常熟悉各種鐵板燒嘅煮法,大家可以問下佢地,而且餐廳更提供QR code短片,俾大家可以參考,非常貼心。整體而言,呢間餐廳值得推介,尤其是朋友聚會,雖然排隊嘅時間可能比較長,但係餐廳無限時,大家入到去可以慢慢
整體而言,呢間餐廳值得推介,尤其是朋友聚會,雖然排隊嘅時間可能比較長,但係餐廳無限時,大家入到去可以慢慢邊煮邊傾,好似個晚,就食咗三個小時,係尖沙咀呢啲黃金地段,可以坐咁耐嘅餐廳非常少,所以好難得