2019-12-28 274 浏览
MOKO餐廳都幾多選擇,放完工想搵一啲舒服環境嘅地方食餐晚餐,而今晚又想食泰菜,所以就揀咗呢一間象屋,望到餐牌嘅選擇都幾多下!食完覺得呢一度嘅泰菜都算高質,好味而且價錢中等,坐得都舒服,都幾啱一班人聚會。柚子青芒沙律份量都算幾大份,尤其是青芒,真係有好多芒果條,食落爽爽脆脆,本身帶點微微既生果酸,再加上柚子同沙律汁,酸味味帶點辣,好開胃,仲有蝦乾,真心覺得依個沙律好正😛馬沙麻咖哩牛依個牛真係必點😍😍平時都係多數食青咖喱、黃咖喱、紅咖喱,馬沙麻咖喱唔係周圍都有,而且呢一個咖喱係一定要配牛食。咖哩用小鍋上,仲有一個蠟燭仔heat住,所以唔會攤凍變傑哂,個牛真係令我印象10分深刻,肉質炆到好淋,食落有種即融感覺,而且份量好多,食極都仲有好多舊咁😂😂馬沙麻咖哩味道豐富濃郁,辣度相對溫和。配埋油酥餅真係無得輸,酥餅鬆脆而不油膩,好食啊配咖哩!菠蘿炒飯一樣份量都算大,用左半個菠蘿殻上作點綴,大量肉鬆同腰果鋪面😍炒飯裡面加點菠蘿,炒飯裡面就多了一份果香,再加上泰式臘腸既咸香,成個飯既口感都好豐富,飯炒得唔錯,比平時既菠蘿炒飯炒得更入味!

柚子青芒沙律

馬沙麻咖哩牛