2019-11-03
都好耐無入過將軍澳,今日約左個老朋友,就吓佢,去佢樓下,佢帶我去一間較新嘅小店食個午飯。朋友話佢係依度嘅常客,食物無味精健康啲!由於我介緊殿粉質,所以多數都只食菜同肉,依度都有不少選擇。 我選擇左凱撒大帝沙律加配牛扒 ($98),另外都可以選配燒雞胸,煙三文魚或蟹肉餅。 點嗰時,待應問我牛扒想幾成熟,今日想食生啲,我話五成,都好surprise佢真係做到,唔會過熟!都有成五件,每件唔會太薄,咬勁十足,而沙律菜挺多的,而且十分新鮮,另外仲有鷹咀豆,小蕃茄等增添口感,附上嘅沙律汁十分開胃,少少酸而且唔會太傑身,為這沙律增添不少色彩美味!其實估唔到依間食店食物質素高之餘,座位都幾好坐幾寬敞,燈光又足和裝修年輕化,我地坐左成三個鐘,啲服務員都好好,面掛笑容幫忙加水等等,CP值咁高餐廳真係要推介俾大家!