2021-07-19
係尖沙咀行完街,打算搭巴士返屋企之際🤩我既視線俾呢間主打用3.6北海道牛乳製既蛋糕店吸引住,結果就入去買左幾件返屋企孝敬下倆老🤣玫瑰伯爵撻($25)最上面既cream好滑,好香伯爵茶同玫瑰味,下面既應該係加左芝士既撻面🤩酸酸甜甜,有種加左檸檬既感覺,餅底鬆化,重牛油味且微甜💕食完都冇咩罪疚感 ✨外賣返屋企建議雪返凍d先食金寶肉桂蘋果批($25)批面既粒粒好香脆,中間既蘋果粒有淡淡既肉桂香,好香甜👍🏻而牛油批底同樣鬆化照燒牛肉批($22)食到有芝士/燒牛肉粒/洋蔥/火腿,帶胡椒的微辣,而且中間d料係有少少creamy,應該係因為加左花生醬,都幾香,外層酥皮好鬆化👍🏻特濃流心芝士蛋糕($110)蛋糕好濕潤,中間既流心芝士微咸,配上甜甜地既蛋糕,好正👍🏻就算買左返來幾個鐘,都仲係流心咖🤣叮返熱一定好正💫 蛋糕店入面係有堂食咖,好岩行街行到攰時入去tea一tea
玫瑰伯爵撻($25)
✨外賣返屋企建議雪返凍d先食
金寶肉桂蘋果批($25)
照燒牛肉批($22)
特濃流心芝士蛋糕($110)