2022-02-17 208 浏览
之前见到朋友等咗三个钟嚟呢度食嘢,有一次星期日早10分钟嚟排队,结果已经有20几个人喺度等,今次系平日嚟,11:50 来到已经有一个人在等,直到我拎到食物大约足足等咗一个钟。因为舖头其实得一个人落单,一至两个人 即刻准备食物,食物非常新鲜滚热辣,好好食但系就系要等较长嘅时间。今次第一次试食,叫咗菠萝炸鸡刈包,炸蚝刈包,抹茶cream cheese 压饼, 肉松芋泥压饼,桃胶牛奶。 先讲菠萝炸鸡, 个鸡有少少盐酥鸡嘅味道,入边𠮶个菜系超级新鲜,酱汁带辣味同埋有类似七味粉,成个配搭都好好味,只不过系食落有啲messy, 最好准备定纸巾先食。朋友话个炸蚝刈包都好好食,但我就唔系好知究竟系咩味道。两个压饼, 肉松芋泥就比较好吃,肉松系超级非常香脆,简直好食到揼一声反而抹茶压饼,cream cheese 味道好浓,如果钟意食芝士味龙嘅朋友会钟意食,但抹茶味就唔太多。桃胶牛奶 亦都好好饮亦都唔会太甜 系开心满足嘅一餐,会再返嚟试其他食物

两个压饼, 肉松芋泥就比较好吃,肉松系超级非常香脆
,简直好食到揼一声

桃胶牛奶 亦都好好饮亦都唔会太甜
系开心满足嘅一餐,会再返嚟试其他食物

菠萝炸鸡刈包
Fried  oyster  刈包
芋泥肉松压饼  ,抹茶压饼
芋泥肉松压饼
抹茶cream  cheese  压饼