2019-11-02 45 浏览
呢晚來到位於上水嘅台灣菜餐廳九份*十分,間餐廳地方好大,可以好舒服咁嘆返餐,唔同以前去嘅餐廳比較擠迫。呢樣已經好感恩啦,喺香港地。坐低先發覺除咗地方大,啲嘢吃都唔少,唔淨止台灣菜,台灣小吃,仲有惹味小菜,加少少錢就變套餐,有埋飯,有埋飲品,實在太多選擇啦,淡定D,淡定,等我睇定來慢慢揀。首先嗌咗個台灣特色嘅三寶牛腩麵,上到來,大大舊的牛筋,牛腩,唔好以為好“鞋”,一D都唔會,而係好腍好入味。個滷水拼盤就有鴨舌,豬大腸,鴨腎,豆腐,蛋,酸菜同埋雞翼,同樣係出色之選。喜歡吃鱔的我嗌咗個古早老媽蒸大鱔,加12蚊有白飯,彈牙的魚肉及好味汁送飯實在太精彩。芒菓冰亦係我鍾意之選,飲到最後味道都唔會變淡。珍寶三色冰粉有成10樣材料,一D都唔嘢小,真品上到雖不及廣告靚,但材料真係十足十,堅!