2019-12-28
好台式火鍋今日同男朋友去到旺角新世紀廣場,食呢間台式火鍋,係k11食過一次。裝修靚,店員在台式,個個都普通話~都sweet簡介下餐廳野食,有圍裙俾我地,咁食個陣就安心唔驚彈到件衫。因為我地喜歡食鴨血,店員話勵志鍋夾鴨血,辣度可以接受,小小麻辣香,湯底的鴨血同豆腐更加可以免費任加呀~火鍋料我們點了把美國肥牛、飛魚籽墨魚滑、牛板腱、巴沙魚同蝦丸。整體來說食物都很有新鮮,男朋友特別喜歡飛魚籽墨魚滑同巴沙魚,墨魚滑彈牙,仲有魚籽,咬落帶鮮。巴沙魚佢就話完全冇骨,啖啖魚肉。我喜歡蝦丸,非一般加工丸,食得出手工打,加上有真蝦蓉,所以好食。餐廳有埋台式茶飲可以order,叫左杯大紅袍奶茶飲,中段時間仲有沙冰飲,可以解一解膩,好貼心。服務黎講呢間餐廳嘅員工都好有禮貌同友善,鐘意佢地既服務!
服務黎講呢間餐廳嘅員工都好有禮貌同友善,鐘意佢地既服務!