今晚同爸爸大人,媽媽大人食飯去。老爸去見到有埃及菜食,就提意去試下啦~去到餐廳,地方雖然細,但佈局就好有特色,有一種去緊旅行嘅感覺。同埋老闆真係埃及人坐低睇餐牌,招呼我地嘅係一個和藹可親嘅姨姨,好親切咁同我地講明“我地唔用味精”我地嗌左個羊肉卡巴,白汁雞肉埃及式意粉,仲有一個“烤魚,黃薑飯”(sorry,唔記得個名)我本身個人好怕味精,但係今晚每一道菜都食得好開心好放心,因為真係完全冇味精,好健康,味道調校得剛剛好,唔會好濃味亦唔會好咸,而且side dish嘅沙律菜組合非常好,真材實料!!招呼我地嘅姨姨好親切,仲好細心咁幫我地同廚房講將個卡巴切開3份( ̄∇ ̄)大家去食嘅記得要試佢枱面嘅3枝醬(蒜蓉,薄荷同辣醬)包你一試愛上。真係好耐冇試過遇到間好餐廳,好到忍唔住想share俾身邊嘅親朋戚友

我地嗌左個羊肉卡巴

( ̄∇ ̄)

题外话/补充资料: 招呼我地嘅姨姨真係好專業,不停介紹同問我地O唔OK,見我地坐係風口位仲主動幫我地調位~激讚!!!!
2015-11-18