2019-09-26 1260 浏览
成日都系社交平台见到朋友系呢度整大阪烧,今次同朋友补祝生日就一于黎呢度试试!我地一早已经订左位,所以都唔洗等好耐。其实7点钟到餐厅个阵都未算好多人嘅~门口嘅装修都好日式。我地两个叫左一个二人餐,有前菜、主食、甜品仲包一杯野饮,都好丰富!前菜就系一个普通嘅沙律。当我地差唔多食哂嘅时候,店员提醒我哋原来隔离块烟肉系要自己煎完摆落去一齐食😂😂主食方面就有御好烧、广岛烧同埋铁板烧。由于我地系第一次整,开头真系无从下手。好彩呢度有图逐个步骤教你点整,由落油、落料、等待时间同翻面都一一解说,有跟住做真系容易好多!最后我地都成功制作两个饼,都算系咁啦😋😋味道方面其实同平时食开既大阪烧差唔多,自己落手落脚整又系另一种体验同味道😛不过我地叫个只道顿堀杂锦里面有啲红姜碎,唔钟意有姜味记得要留意啦!仲有肉同带子可以烧黎食,咁多样主食我地两个人都食到超级饱,大满足!甜品方面就可以拣雪糕口味,我地就拣左柚子味。整体黎讲都唔错,食物都好味,餐厅都干净,系个枱面有少少油笠笠。90分钟限时食,我地就食到时间岩岩好就走人,钟意食饭吹水嘅话可能就要留意番时间啦😆

主食方面就有御好烧、广岛烧同埋铁板烧。

甜品方面就可以拣雪糕口味,我地就拣左柚子味。

2019-09-25
  • 广岛烧