2023-03-12 46 浏览
凡高厨房屹立铜锣湾15年,一直都未有机会嚟试,今日lunch time终于约埋同事出咗铜锣湾一试究竟上到餐厅,喺外面已经睇到有股浓厚嘅艺术气息,红砖装饰嘅墙身,再加上几幅梵高名画🖼️令我回忆返几年前喺Amsterdam食饭嘅餐厅入到去墙身色彩都保持一致,酒红色相对柔和,打开门就系一张桌球台🎱同埋布满全间餐厅嘅油画,环境同装修方面真系无得弹💯最重要系店员都非常殷勤,不停同我哋介绍餐厅同埋老板嘅背景,又好贴心推介我哋菜色,服务一流我哋点咗两份午餐,分别系炭烧美国安格斯西冷牛扒🥩同意大利青口海鲜汁千层面着先上台嘅系头盘沙律🥗同餐汤🥣蟹肉沙律好少机会食到,🦀蟹肉嘅鲜甜提升咗沙津菜原本比较淡嘅味道。98%野菌忌廉汤非常creamy,野菌味都好浓香🌿另外碗菜汤都好足料同滋味炭烧美国安格斯西冷牛扒好少餐厅仲会有炭烧嘅食物,炭烧牛扒仲少见,味道都宁舍唔同,真系会香好多😜同埋可能因为炭烧关系,牛扒肉汁锁住喺里面,食起上嚟都juicy啲🤤牛肉味都重啲店员非常好服务,仲帮手落盐同pepper意大利青口海鲜汁千层面千层面层次分明,口感丰富,焗得啱啱好中间啲料好足,咬落去个texture好鬼松脆青口都算多,真系好

着先上台嘅系头盘沙律🥗同餐汤🥣
沙律
餐汤

炭烧美国安格斯西冷牛扒

店员非常好服务,仲帮手落盐同pepper

意大利青口海鲜汁千层面
千层面层次分明,口感丰富,焗得啱啱好
中间啲料好足,咬落去个texture好鬼松脆
青口都算多,真系好正
海鲜汁同千层面非常之咁夹,超满足
意大利青口海鲜汁千层面

最后试埋份甜品,份Mousse好creamy,又唔会太甜,好食到想到encore

凡高厨房环境一流,服务优质,同埋位置咁方便,迟啲有机会要再嚟食多次先

2023-03-02
沙律